Sesi Kongsisama ‘Phonics’ Bersama Ibubapa Murid-Murid Tahun I, II & III

‘Outreach Programme’ sudah menjadi sinonim dengan mana-mana sekolah sebagai satu langkah atau usaha kepada mempelbagaikan kaedah pengajaran demi kecemerlangan murid-murid dalam meningkatkan mutu pelajaran mereka dengan melibatkan para ibubapa dalam sama-sama membantu pembelajaran murid-murid agar menjadi lebih mudah dan senang.

Begitu juga Sekolah Rendah Rimba II turut sama mengadakan program ini, dan pada kali ini fokus utama ialah Matapelajaran Bahasa Inggeris iaitu pelajaran ‘phonics’ bagi Rendah Bawah Tahun 1 hingga 3, program ini telah disampaikan oleh Yang Mulia Cikgu Nordiah bt Hj Ibrahim, Guru Matapelajaran Inggeris Tahun 1, SR Rimba II.

Program ini telah diadakan pada 01 Mac 2014 ( Sabtu ), jam 2 petang bertempat di Dewan Sukma Indra, di Sekolah ini. Kedatangan guru-guru dan para Ibubapa pada hari tersebut adalah sangat menggalakkan. Turut Hadir pada hari tersebut ialah Yang Mulia Penolong Guru Besar II, Cikgu Marlia bt Hj Mohd Said. Program pada hari tersebut dimulai dengan bacaan surah al Fatihah yang dipimpin oleh Ustaz Rosley bin Hj Mohd Osmera dan seterusnya penerangan mengenai ‘Phonics’ dan program berakhir pada jam 3.45 petang.

IMG-20140301-WA0043

IMG-20140301-WA0046
( EAHH & HKHO )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: