Kejohanan Bola Sepak Sekolah-Sekolah Rendah Kawasan Brunei III Bagi Tahun 2014

Pada tahun ini Sekolah Rendah Rimba II telah diberi kepercayaan untuk menjadi Tuan Rumah bagi Kejohanan Bola Sepak Sekolah-Sekolah Rendah Kawasan Brunei III. Kejohanan tersebut telahpun diadakan pada 5, 6 dan 8 Mac 2014 yang lalu. Sebanyak 11 buah sekolah mengikuti kejohanan tersebut. Pada tahun ini kejohanan telah diadakan di dua tempat berasingan iaitu Sekolah Rendah Orang Kaya Setia Bakti Kilanas dan juga Sekolah Rendah Dato Ratna Hj Md Jaafar, Kiarong.
Acara perlawanan saringan bagi mencari pemenang telah diadakan selama 2 hari iaitu pada 5 dan 6 Mac 2014 seperti jadual berikut :

Sekolah Rendah OKSB Kilanas
1 Sekolah Rendah Tungku
2 Sekolah Rendah Datu Ratna Hj Mohd Jaafar Kiarong
3 Sekolah Rendah Beribi Telanai
4 Sekolah Rendah Bendahara Sakam Bunut
5 Sekolah Rendah Hj Md Jaafar Maun Kiulap
6 Sekolah Rendah Rimba I

Sekolah Rendah Datu Ratna Hj Mohd Jaafar Kiarong
1 Sekolah Rendah OKSB Kilanas
2 Sekolah Rendah Rimba II
3 Sekolah Rendah Kg Mata-Mata
4 Sekolah Rendah Katok A
5 Sekolah Rendah PPSD Sahibul Bandar

Hasil daripada perlawanan saringan tersebut sebanyak 4 buah sekolah telahpun terpilih dan masuk ke perlawanan Separuh Akhir Kejohanan Bola Sepak iaitu :

Sekolah Rendah OKSB Kilanas
1. Sekolah Rendah Datu Ratna Hj Mohd Jaafar Kiarong
2. Sekolah Rendah Tungku, Gadong

Sekolah Rendah Datu Ratna Hj Mohd Jaafar Kiarong
1. Sekolah Rendah PPSD Sahibul Bandar
2. Sekolah Rendah Rimba II

Adapun Kejohanan Bola Sepak Sekolah-Sekolah Rendah Kawasan Brunei III Peringkat Akhir telah diadakan pada 8 Mac 2014 ( Sabtu ), Jam 2 petang, bertempat di Padang Sekolah Rendah Datu Ratna Hj Mohd Jaafar Kiarong. Pada peringkat akhir ini sebanyak 4 buah sekolah telah berlawan dan berentap bagi meraih kejuaraan Kejohanan Bola Sepak. Perlawanan bagi mencari tempat Ketiga dan keempat iaitu diantara SR PPSD Sahibul Bandar dan SR Tungku, yang mana telah dimenangi oleh SR PPSD Sahibul Bandar dengan jaringan 1- 0.

Sejurus ketibaan Tetamu Kehormat Yang Mulia Cikgu Hj Zakaria bin Hj Duraman, acara dimulakan dengan bacaan doa selamat, diikuti dengan paluan gong oleh Yang Mulia Tetamu Kehormat seterusnya sesi perkenalan bersama barisan pemain-pemain dan para pengadil, dan perlawanan akhir Kejohanan Bola Sepak Sekolah-Sekolah Rendah Kawasan Brunei III pun bermula. Meraih gelaran Juara Bagi Kejohanan Bola Sepak Sekolah-Sekolah Rendah Kawasan Brunei III jatuh kepada SR Rimba II, dan Naib Juara jatuh kepada SR Datu Ratna Hj Mohd Jaafar Kiarong. Acara seterusnya penyampaian hadiah-hadiah dan sijil-sijil kepada pemenang-pemenang perlawanan dan diakhiri dengan bergambar beramai-ramai bersama Tetamu Kehormat.

IMG_1536

IMG_1638

IMG_1666

IMG_1672

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: