Majlis Sambutan Maulidur Rasul bagi Tahun 1435H / 2014M

20140118_082627

Pada 16 Rabi’ulawal 1435H bersamaan 18 Januari 2014M, Sekolah Rendah Rimba II telah berjaya mengungkayahkan Majlis Sambutan Maulidur Rasul bertempat di Dewan Sukma Indra, SR Rimba II.

Seawal jam 7.45 pagi, semua guru dan juga murid bersama-sama berkumpul bagi sama-sama menyemarakkan sambutan tersebut. Sejurus ketibaan Yang Mulia Guru besar Cikgu Hjh Siti Mariam binti Hj Md Hashim bersama Penolong Guru Besar Cikgu Azimah bt Hj Ali Ahmad , majlis pun dimulakan. Turut hadir Pengerusi Persatuan Ibubapa dan Guru SR Rimba II, Tuan Hj Wahab bin Hj Jamil.

Majlis dimulakan dengan bacaan surah Al Fatihah yang dipimpin oleh Yang Mulia Ustaz Rosley bin Hj Mohd Osmera, Guru Ugama di Sekolah ini. seterusnya Bacaan dikir Assalai, seterusnya Dikir Bisyahrin dan diikuti dengan Tausyeh yang diketuai oleh Ketua Guru Ugama Ustazah Erny Azrena bt Hj Hassan dan juga guru-guru perempuan SR Rimba II dan di akhiri dengan bacaan dikir Asyraqal seterusnya doa selamat. Majlis berakhir kira-kira jam 9.10 pagi.

Antara objektif majlis ini diadakan adalah bagi sama-sama memperingati akan perjuangan Rasulullah didalam menyebarkan ajaran agama Islam serta pengorbanan yang dilalui baginda demi membangun empayar islam yang mantap.

( EAHH279 & HKHO124 )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: