Lawatan Ilmiah daripada SK Putrajaya Prescint (8) ,Malaysia

Pada 28 Jun 2013 yang lalu, sekumpulan guru-guru daripada SK Putrajaya , Malaysia membuat lawatan ilmiah ke SR Rimba II, seawal jam 8.30 pagi.

Hadir bagi mengalu-alukan kedatangan mereka, Penolong Pengarah Bahagian Rendah, Jabatan Sekolah-Sekolah, Pegawai Pelajaran Kanan Daerah, Penyelia Kanan Daerah serta pegawai-pegawai daripada JSS dan Pusat Antarabangsa. tidak ketinggalan Persatuan Ibubapa dan Guru juga hadir pada hari tersebut.

Kehadiran mereka dialu-alukan dengan alunan muzik gulintangan yang telah dipersembahkan oleh Guru-Guru dan murid-murid yang diketuai oleh Cikgu Dk Nooralizah bt Pg Hj Tajuddin.

Hadir selaku wakil daripada SK Putrajaya Prescint (8)

Antara aturcara pada hari tersebut, ialah ucapan alu-aluan daripad Guru Besar SR Rimba II, Yang Mulia Cikgu Hjh Siti Mariam bt Hj Md Hashim. Seterusnya Ucapan daripada wakil SK Putrajaya Prescint (8). bagi sesi perkenalan, kumpulan telah dibentuk mengikut nama buah tempatan dan setelah itu “ice breaking” telah disediakan untuk setiap kumpulan mencipta satu lagu pendek dan dipersembahkan dihadapan pentas. selepas itu kumpulan- kumpulan tersebut dibawa melawat ke kawasan sekolah seperti blok pra, blok Permata Hati, Kelas-Kelas, Bilik ICT & Perpustakaan.

Setelah itu kesemua kumpulan guru-guru beredar semula ke dewan bagi menikmati hidangan ringan berupa kuih muih tradisi Brunei dimana setelah itu setiap kumpulan dikehendaki menjawab jenis-jenis Kuih yang telah dihidangkan.

Peraduan Menapih sinjang juga diadakan yang mana telah ditunjukcara oleh Yang Mulia Tuan Hj Wahab bin Hj Jamil, Pengerusi PIBG SR Rimba II.

Akhirnya sebelum mengakhiri lawatan Guru-Guru daripada SK Putrajaya mempersembahkan sebuah lagu 1 Malaysia khas buat semangat guru-guru seluruh Malaysia yang sangat unik dan indah. pertemuan diakhiri dengan makan tengahari dan bersalam-salaman.

EAHH279

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: