Majlis Pembukaan Tadarus Sempena Bulan Ramadhan Tahun 1433H/ 2012M

Sudah menjadi kelaziman apabila tibanya bulan Ramadhan pastinya umat Islam berebut-rebut mengambil peluang yang ada bagi melipat gandakan amalan-amalan yang berkebajikan apatah lagi kita semua tahu bahawa didalam bulan Ramadhan ini semua amalan- amalan yang berkebajikan akan mendapat pahala yang berlipat ganda daripada bulan-bulan yang lainnya.

Begitu jugalah kita , semua warga SR Rimba II, telah mengadakan satu majlis yang berkebajikan bersempena bulan Ramadhan Kareem iaitu Majlis Pembukaan Tadarus bagi Warga Sekolah Rendah Rimba II dan juga PIBG SR Rimba II pada 26 Julai 2012 ( Khamis ) bertempat di Dewan Sukma Indra, SR Rimba II.

Majlis bermula seawal jam 7.30pagi, dimulai dengan bacaan Surah Yaasin beramai-ramai bersempena Hari Keputeraan KDYMM Paduka Seri Baginda Sultan Dan Yang Dipertuan Negara Brunei Darussalam ke 66 Tahun, seterusnyan bacaan surah al fatihah yang di kepalai oleh yang mulia Ustaz Rosley bin Hj Mohd Osmera, dan diikuti dengan bacaan ayat al Quran dari juz 7 ( 66 Ayat ). Kemudian bacaan doa angin ahmar.

Antara PIBG yang hadir pada majlis tersebut, Awg Misli bin Hj Moksin dan Pg Tengah bin Pg Hj Hashim.

eahh279/12

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: