Pelancaran Perpustakaan Bergerak Dan Pertandingan Pidato

Pada hari Sabtu 10/3/2012, Majlis Pelancaran Perpustakaan Bergerak dan Pertandingan Pidato telah diadakan Di Dewan Sukma Indra. Tetamu kehormat pada hari tersebut adalah Yang Mulia Pg Hajah Sarah binti Pg Haji Kamaluddin, Pemangku Ketua Pengarah Pendidikan, Kementerian Pendidikan Negara Brunei Darussalam.

Acara dimulakan dengan perasmian dan pelancaran perpustakaan bergerak, bacaan surah Al-Fatihah dan doa selamat, ucapan dari guru besar  SR Rimba II iaitu cikgu Zauyah bte DDW Haji Yusof, diikuti dengan ucapan daripada tetamu kehormat dan ucapan dari pegawai Dewan Bahasa dan Pustaka.

Acara diteruskan dengan persembahan murid yang berkeperluan khas yang mana seorang murid telah mendendangkan sebuah lagu dan 2 orang murid telah memperdengarkan bacaan mereka dalam bahasa Inggeris. Acara diikuti dengan persembahan nyanyian dari murid-murid enam atas dan persembahan pantun.

Acara diteruskan dengan pertandingan pidato antara murid-murid rendah atas yang telah dipilih semasa pusingan saringan yang telah diadakan pada 6/3/12.  Bagi menunggu keputusan pertandingan pidato, persembahan dekelamasi sajak telah disampaikan oleh salah seorang murid dari tahun 6 dan persembahan tarian daripada Kelab Tarian sekolah ini.

Tetamu Kehormat telah berkenan untuk menyampaikan hadiah dan sijil pada para pemenang dan peserta dan panel hakim. Pertandingan Pidato telah dimenangi oleh Nurshahirah bt Hj Bakar, tempat kedua dimenangi oleh Nurin Farahiyah bt Hj Jafry dan tempat ketiga dimenangi oleh Siti Nurul Ayati bt Hj Roslan.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: