TAHNIAH ! MENDAPAT TEMPAT KE 2 DALAM PERTANDINGAN PUISI ISLAM

Pusat Dakwah Islamiah dan Radio Televisyen Brunei setiap tahun menganjurkan pertandingan Puisi Islam dan Nasyid bersempena bulan Ramadhan iaitu Rancangan Tv Ihya Ramadhan. Dan pada tahun ini penganjur membukakan pertandingan kepada murid-murid sekolah rendah seluruh negara di mana pertandingan ini dirakam dan dipertontonkan sepanjang bulan Ramadhan yang lalu melalui Saluran TV Brunei.

Syukur Alhamdulillah hasil daripada sokongan dan kerjasama semua warga Sekolah Rendah Rimba terutama sekali kepada guru-guru pengawas iaitu Cikgu Hjh Kartika Hj Othman ( guru ICT), Ustazah Erny Azrena bt Hj Hassan ( Ketua Guru Ugama ), Ustazah Nur Ezatul Farisah bt Hj Budiman ( Guru Ugama ) dan Cikgu Hj Isa bin Hj Bini ( Tenaga Pengajar ) serta murid-murid perempuan tahun 4 dan 5 yang telah bertungkus lumus menghasilkan persembahan yang terbaik.

Daripada 11 buah sekolah yang turut serta dalam pertandingan Puisi Islam, Sekolah Rendah Rimba II telah mendapat NAIB JUARA dan berjaya membawa pulang wang tunai berjumlah $750 dan piala trofi serta sijil.

Sekolah ini telah memilih puisi yang bertajuk : Ikhtibar dan Peringatan, yang mengisahkan mengenai Tsunami yang banyak memberikan pengajaran kepada umat Islam.. dan puisi ini juga disertakan dengan tayangan-tayangan tsunami yang sebenar di samping bacaan Ayat-ayat suci Al-Quran dan Hadith yang berkaitan dengan Tsunami.

Tahniah Sekolah Rendah Rimba II!

eah279

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: