Pertandingan Ejaan Knowledge Discovery CHAMPS

Pada hari Selasa, 1hb September 2009, satu Pertandingan Ejaan Knowledge Discovery CHAMPS Peringkat Negara Brunei Darussalam bagi tahun 2009 telah diadakan di Sekolah Rendah Rimba II. Pertandingan ini adalah untuk meningkatkan kemahiran dalam Bahasa Inggeris disamping memperkayakan perbendaharaan kata dikalangan pelajar-pelajar.

Tetamu Kehormat pada pertandingan ini adalah Awang Aidin Bin Haji Abu Bakar, iaitu Pemangku Pegawai Tugas-Tugas Khas Kanan, Bahagian Pendidikan Rendah.

Juara bagi pertandingan ini adalah Ahmad Dhiyauddin bin Hj Mahrub, dari SR Mabohai, naib juara adalah Awang Jonah Matin bin Jasni, dari SR Rambai dan tempat ketiga jatuh kepada Dayang Maisarah binti Ibrahim dari SR Sungai Tali, Lumut. Juara akan mewakili Sekolah-Sekolah Rendah Negara Brunei Darussalam di pertandingan ejaan peringkat Asia Tenggara yang akan diadakan pada 13 dan 14 Oktober 2009 di Perak, Malaysia.

Setelah selesai pertandingan, satu persembahan drama dari Sekolah Rendah Rimba II telah dipersembahkan. Seramai lapan orang murid telah ikut serta.

Advertisements

3 Comments (+add yours?)

 1. #77
  Sep 09, 2009 @ 23:05:21

  guess wat…ada some teachers said dat our drama was funny and kreatif.. nya dorang, da kids from drama club kah? so l said, nope..their from koir club. ????! hehehe…

  Reply

 2. fiezah idris
  Sep 10, 2009 @ 20:29:06

  i ddnt watch the drama…but congrats…im sure lawa drama kita..last time pun it was funny…nnti lah ujung tahun lagi drg belakon lagi untuk the whole sr rima 2 to see… hehehe

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: